משרדו של עו"ד אוהד מגורי מעניק ייעוץ משפטי לאסירים המבקשים שחרור על תנאי ממאסרם (ועדת שליש) וייצוג אסירים בועדות אלה.
חוק שחרור על תנאי ממאסר, התשס"א-2001 קובע את התנאים לשחרור מוקדם של אסיר מריצוי תקופת מאסרו בפועל. מאחר ומדובר בתקופה של לפחות שני-שליש ממאסרו, ועדת השחרורים אשר תשמע את בקשת האסיר, לא בכדי, זכתה לכינוי "ועדת שליש".
כאשר המבקש הינו אסיר המרצה עונש מאסר בגין ביצוע עבירות מין תוגש לועדה חוות דעת של המרכז לבריאות הנפש של שירות בתי הסוהר. במידה ומדובר בעבירות מין אשר בוצעו בבני משפחה, תדרש הועדה אף לחוות דעתה של ועדת גילוי עריות. חוות דעת שליליות מלפחות אחת מועדות אלה יכולה להכריע את החלטת הועדה לשלילה.
כאשר מדובר במי שהורשע ומרצה עונש מאסר בגין אלימות במסגרת המשפחתית, יוגש לועדה דו"ח של ועדת אלמ"ב (אלימות במשפחה) בו יפורט מצבה של המשפחה ממספר אספקטים ובדגש על קורבן העבירה והשלכות שחרורו של האסיר על הקורבן.
אין מדובר בהליך קל ומי שלא אושרה בקשתו יאלץ להמתין עוד שישה חודשים בטרם יוכל להגיש בקשה נוספת.
עורך הדין אוהד מגורי יודע לפעול מול כלל הגורמים הרלוונטיים לבקשת האסיר ואף, במידת הצורך, יביא בפני הועדה חוות דעת אחרות ו/או נוספות הרלוונטיות לבקשתו של האסיר. כמו כן, עורך הדין מגורי ידע להציג את טיעוני האסיר בצורה רהוטה ומנומקת ויוודא כי חברי הועדה ישמעו טיעונים ממוקדים ורלוונטיים. ייצוג ראוי, נכון ומקצועי מהווה את ההבדל, לרוב, בין החלטת הועדה לקבל את בקשת האסיר לבין החלטת הועדה לסרב לה.
* - האמור רשום בלשון זכר מטעמי נוחות ומופנה לשני המינים
ועדת שחרורים

ועדת השחרורים יאשר את שחרורו של אסיר רק במידה ותגיע למסקנה כי אותו אסיר ראוי לשחרור מוקדם ואין בשחרורו בכדי לסכן את שלום הציבור.
בכדי להגיע למסקנה באשר לשחרורו של אותו אסיר, חברי הועדה יקחו בחשבון מספר רב של פרמטרים לרבות:
-
העבירה בגינה מרצה את מאסרו וחומרתה;
-
התנהגותו של מבקש השחרור עד כה;
-
תיקים "העומדים" כנגדו;
-
בקשות קודמות;החלטות ו/או שחרורים קודמים;
-
עברו הפלילי של המבקש;
-
גמילת האסיר מחומר ממכר (עברייני סמים);
-
ועוד הרשימה ארוכה.
בנוסף, ישנה חשיבות רבה לחוות הדעת של הרשות לשיקום האסיר בקשר לאותו אסיר המבקש שחרור מוקדם. יתכן וחוות דעת זו אף תכלול המלצות באשר למסגרת טיפולית ו/או תעסוקתית. לחוות דעת של הרשות לשיקום האסיר משקל משמעותי בהכרעתה של הועדה.
צור קשר
לקביעת פגישה וייעוץ משפטי
050-4634633
משרד: 04-6222420
פקס: 04-6222421
דוא"ל: